Alla inlägg den 3 juli 2009

Av Lundqvist - 3 juli 2009 06:23

Vi bor i ett land som heter Sverige. I Sverige har vi den stora förmånen att ha 4 årstider. Varje årstid har sin tjusning och alla årstider är något vi bör älska. Ibland brukar jag fundera på om inte vi svenskar är superspecialister på att ha synpunkter på vädret och att diskutera väder.

Vi kan kolla på tv-väder många gånger per kväll och vi kan kolla på Internet hur många gånger som helst.

Tror nu inte att jag är något undantag på något sätt.Här är några av mina synpunkter på vädret:


- Det är           

           för blåsigt
           för kallt
           för varmt
           för mycket regn
           för lite regn
           för daggigt
           för lite blåst
           för ljust
           för mörkt
           för dimmigt
           för disigt
           för halt
           för mycket snö
           för lite snö
           för slaskigt

Ja ni ser vad mycket konstigt väder det kan vara. Tänk om vi kunde ta vara på alla dessa fantastiska dagar och bara njuta.

Om vi skulle bo i något land där vädret är det samma hela året runt, inte kul eller hur.


En arbetskamrat till mig, kom hem ifrån Australien efter 9 år där. Han kände att det skulle bli riktigt exotiskt att komma hem och bara njuta av årstiderna. Han var inte säker på om hans barn skulle känna likadant. Deras barn är födda ”down under” och han kom på att deras klädkontot kommer att blir mycket högt i år. Dom har inga mössor, vantar, jackor, tjocka tröjor, vinterskor. Ja ni förstår nog, inget som har med kyla att göra.. Som sagt där nere är vädret i princip lika året om och jag tror inte jag skulle gilla det. 

Nu uppmanar jag alla och jag kommer själv att gå i bräschen. Låt oss alla njuta av just denna sommar. Ta vara på alla dagar vare sig det regnar, är molnigt, är soligt eller vad det nu kan vara för väder.

När sen semestern sen är slut, tänkt då på att det kommer många härliga dagar efter denna semester innan den där jävla skithösten , mörkret, diset och dimman kommer. Till råga på allt skitväder så ska man också sätta på vinterdäcken i oktober.

I hate it a lot.


Själv går jag på semester idag och såg just både på TV och på www.yr.no att det skulle bli sämre väder men på www.sr.se, www.tv4.se och pohlman så såg det hyfsat ut. På www.smhi.se hade de en helt annan prognos.


Ärligt talat, jag bryr mig inte. 


Carpe Diem

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards