Alla inlägg under december 2009

Av Lundqvist - 23 december 2009 13:48

Idag har det varit en riktigt kanondag kan jag lova.

Först vill jag tala om för alla som har hängt med i mina tidigare bloggäventyr under året, så kom dagen till slut när jag gjorde mitt efterlängtade avslut. Nu kan jag fira helg och den lilla klumpen som funnits i magen är borta. Fan vad skönt.


Nu till något mycket viktigare.

Är läget under kontroll och har styrgruppen fattat sitt beslut om produktionsstart eller inte?


Ja innan jag går in på det så kan jag tala om att vi har slitit hund idag vill jag lova. Effekten av att jag röt i igår gjorde susen och alla har verkligen gjort sitt yttersta.

Vi startade dagen med en skön promenad till Centrum ToR och gjorde de sista stödköpen. Väl hemma så blev det lunch och koll av mailen och om det hade kommit något viktigt och det hade det gjort. Så jag sammankallade projektet och  talade om att nu måste jag sticka iväg på ett uppdrag och jag hoppades att alla visste vad som gällde.

När jag kom tillbaka sen em så var det helt fantastikt vad som hade uträttats. Det var tipp topp överallt skulle man kunna säga.


Innan jag kommer in på själva beslutet så har jag erhållit ett antal upprörda mail.

Allt ifrån:

- Bristfällighet i förstudien

- Dålig ROI

- Vitesföreläggande utfall projektet inte blir av

- Dålig planering

- Ifrågasättande ifall kakan blir av eller inte

Vi har hanterat alla synpunkter på ett proffsigt sätt och jag känner mig trygg med svaren och beslut som har fattats.


Styrgruppen har idag klockan 19:00 haft ett styrgruppsmöte med en(1) punkt på Agendan.

 

- GO / NO GO - DRIFTSTART 24 december kl. 13:00


Mötet hölls under mycket trevliga former(hick) och stämningen blev högre(hick) och högre ju längre mötet höll på.(hick) Trodde att vi skulle vara klara på 5 min. men här skulle allt vändas ut och in på. Nu är dock beslutet fattat.(Hick, Rap)


   

Styrgruppsmöte

    

 

Det blir julafton även i år.

Ni är varmt välkomna den 24 december klockan 13:00 för en driftstart på projekt Julen 2009.

(Jag är medveten om risken av att skriva så här. Tänk om det står 30 personer här ute i trapphuset klockan 13:00) Jaja det är smällar man får ta. Bara så ni vet så har vi knytis.

  

Projektledaren vill dock slänga in en brandfackla. Det återstår en hel del att göra under morgondagen men jag ser inte detta som en risk.

Jag vill tacka alla, ingen nämnd och ingen glömd, för ett superjobb under projektets gång.

I och med denna driftstart så kommer jag att lämna över staffetpinnen till en förvaltningsorganisation i morgon klockan 15:00. 

Förvaltningsorganisationen får ta hand om resterna och även reda ut de saker som gick snett under driftstarten samt att städa upp allt efter driftstaren. Det kan innebära att disken är full och att lagringsutrymmet måste förbättras. Bör även ta hand om eventuell trash som skapats.

 

Jag kan bara säga att jag har gjort mitt och jag mäts bara på resultatet fram till driftstarten. 

 

Som sagt, jag har ett tag kvar innan jag lämnar över så vi lär ju höras under morgon dagen. Hick


Här kommer lite fler bilder från dagen.

  

Godis på plats

  

Mer godis, sk. snöbollar

  

Dopp i grytan är en del av julbordet som bara jag nyttjar

  

Skinkan griljerad och jag kan säga att den var god.

  

Bordet dukat och klart

Av Lundqvist - 23 december 2009 08:10

Idag på morgon hände det som aldrig får ske i ett projekt som har kommit så långt som detta har gjort.

Hittade nämligen inte ett recept som skull användas idag vilket gjorde att jag måste modifiera om ett annat. Ett par tillägg och ändringar måste till för att det ska bli bra. Nu är det ju inte så enkelt som  ni tror. Det måste följa vår projektprocess som heter ICP.

Förslaget till anpassningen måste skickas till en TSA som måste skriva en TDA. När den är godkänd av PM/BC så måste det till en FDR som ska godkännas. Om problem uppstår så kan man läsa mer i DCP. Därefter ska en PSA skrivas under.

När allt är klart så kan vi skicka ner det till våra kollegor på HCL och vänta till det är klart. Under tiden uppdaterar jag RPI. Måste även uppdatera QA och SF.


Tyvärr så har vi inte tid med detta så just denna kaka får vi vara utan

Av Lundqvist - 22 december 2009 19:04

Det är inte ofta projektledaren går in och arbetar aktivt i projekten. Projektledarens roll är att se till så det finns tillräckligt med resurser och pengar för att driva projektet i hamn. Nöden har ingen lag så idag var det bara att kavla upp ärmarna och köra igång.

   

Bara att ta på blåstället. Här ska jobbas.


Startade dagen med att förbereda lite inför sill inläggningen. Tycker det är viktigt att göra grovjobbet klart först sen är det bara att njuta när man får lägga ihop allt.

   

Medans 1 2 3 lagen svalnade så stack jag iväg för att uträtta dagens viktigaste gärning. Igår blev det ju inte mycket inhandlat så det blev en resa till Percys kött för att fylla på förrådet. Dom öppnade klockan 8 och jag var där 8:10.

   

Tror du jag var solo? Som du ser så var det kö ut till dörren. Jag fick kölapp # 63 och när jag kom dit var det # 38. Det var trevlig stämning där inne och jag stod och småpratade med lite olika personer och fick en bra överblick över vad som skulle inhandlas.

   

Här är dom i full gång och skriver upp alla min inköp. Lite charmigt är det att dom inte har någon kassa apparat utan använder handkraft. En mycket trevlig butik. Norrorts Östermalmshall.


Efter denna kulinariska resa bar det av hemåt för att packa in i kylen för att sen sticka iväg till  

Kom dit lite för tidigt så innan alla butiker öppnade så kopplande jag av med en god kopp latte.

  

Jag vill också vilja kunna göra mönster på min latte. Tror jag vet hur dom gör: NOT


Irrade runt lite på Stinsen innan det blev dax för nästa super viktiga stopp.

  

    

Kom ju på att jag inte hade inhandlat lite godsaker till damerna. Cider, Breezer, Vitt vin och Bailey's. Fanns mycket att välja på men jag tror alla blir glada och lyckliga.


Kände mig otroligt nöjd med förmiddagen och jag ligger absolut i fas. Mitt största problem är att alla mina projektdeltagare inte jobbar i projektet utan har tagit på sig andra arbetsuppgiter som ligger helt utanför detta projekt.

Jag slog näven i borden idag och sa till på skarpen: "Lilla gumman, skulle du kunna tänka dig att vara hemma med mig i morgon och pyssla lite" drog jag till med. Jäklar vilken effekt det fick. Så i morgon kör vi tillsammans nästan hela dagen.

Tyvärr är jag tvungen att sticka iväg till Solna och jobba med lite annat men det är ju en helt annan sak eller hur?


Här kommer lite bilder från dagens och kvällens bak:

      

  

Så nu är vi klara med kak baket.


  

Dax för en paus. En riktigt god öl. Norrlands Guld.

  

Sillen inlagd

  

En fin ljusstake i betong som jag hittade på Granit.


  

Granen är klädd och klapparna på plats.


Som ni ser så har det blivit mycket gjort idag men ännu är inte risken över.

Blir det projektavslut den 24: e eller inte. Det är i morgon kväll som beslutet tas.

GO / NO GO. Över en skinkmacka / pilsner / den lille kommer vi i styrgruppen att fatta beslutet. Så jag uppmanar er alla att klockan 20:00 i morgon gå in på bloggen för att se hur det ser ut.


Tills dess. Njut av vintern!





 

Av Lundqvist - 21 december 2009 20:13

Idag var dagen då jag skulle vara ledig och kört hårt..... men saker och ting kan förändras. Tog ett tidigt plan till Göteborg för att hämta något viktigt. Nu blev det inte så utan nu får en kollega hämta det viktiga i morgon istället. Jaja, jag gjorde vad jag kunde och det kommer bli bra till slut.

Tycker ni jag pratar i gåtor? Det måste man göra ibland och en vacker dag ska jag berätta för er som inte redan vet vad jag pratar om.


Planet var försenat ifrån Sveriges baksida så jag hann tyvärr inte med att åka till ICA tillsammans med Eva och det märktes mycket tydigt. Eva kom bara hem med 2 kassar och det är alldeles för lite så i morgon go vänner blir det att hänga på låset till Percys Kött. Percy here I come.

 

Tyvärr blev det då inte alla projektaktiviteter som jag hade tänkt mig och jag kan bara tala om för alla som ska ska vara med och fira projektavslutet här tillsammans med oss: VI LIGGER EFTER. Som det ser ut just nu så blir julafton på annandagen men mycket kan hända ännu.


  

Här rullas det små köttbullar och här ...

  

resultatet.

  

Jag tycker i varje fall att den är fin.

 

Jag lovar er att ge järnet i morgon så ni kan komma hit på rätt dag.


Tänkte ta tillfället i akt att tala om för er när projektavslutet sker så nedan kommer tidpunkten:


Tosdagen den 24 december, klockan 13:00

 

Snälla gör mig en tjänst. Titta in här i morgon också så ska ni få läsa något kul.

Av Lundqvist - 20 december 2009 16:03





  

   När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dan före dan före dopparedan

 

Idag har vi haft en bra projektdag. Den extra personal vi kallat in och som sov över visade sig bara vara här för att peppa oss och göra oss glada och motiverade för att fortsätta vårt framgångsrika projekt.

Så det blev inte något jobba av idag utan bara aktviteter för att ladda batterierna.

Jag blev dock lite orolig hur det skulle bli för det började med att dom små liven somnade sött i min säng och där blev dom kvar hela natten. Själv blev det till att lägga sig i v-rummet på golvet. Jag tror faktiskt att detta var en del av deras strategi. Till saken hör att jag sov mycket bra där jag sov.


När vi vaknade så hade det kommit 2 dm snö och det var hur vackert som helst. Vi var riktigt sugna på att stícka ut och åka pulka vilket vi också gjorde. Vi tog en promenad upp till Fam. Lundqvist och var helt slut när vi kom fram. Vägarna var oplogade och det var tungt att dra pulkorna. Vi fick ett par bra åk i backen ändå tillsammans med Emil och Elsa.


Efter det så blev det lunch och sen en resa till Steninges julmarknad. Trevligt men inte lika bra som det har varit tidigare år.


Resten av dagen och kvällen kommer att gå i slapphetens tecken. Vi blev lite sugna på pizza till middag idag och så blev det.


I morgon är det som sagt en resa till Göteborg över dagen och när jag kommer hem därifrån så kommer vi köra igång igen.

Vilka milstolpar ska bockas av i morgon?

- Stor handla julmaten

- Köttbullar

- Sill

- Havreflarn

- Tina upp julgranen


Ni vet väl att jag aldrig får åka och handla julmat själv va? Det blir alldeles för dyrt och massa onödiga saker då säger Eva.

När blev, presssylta, grisfötter, dopp i grytan, doppbulle, sillsallad onödiga saker på ett julbord. Det är i och för sig aldrig någon som äter av ovanstående men det måste ju ändå finnas på bordet. Annars blir det ju ingen jul.


Jag bara älskar julen och allt som hör där till.


Här kommer lite fina bilder från dagen.  

Vi hörs i morgon.


  

Jag har det bra här på golvet och

  

här ser det också skönt ut.   

Om man inte var varm innan så blir man det nu

  

Se upp i backen här blir det full fart.

  

Ines tyckte backen hade för mycket snö på sig vilket gjorde att det stänkte upp i ansiktet och det var inte kul.

  

Elsa ville också vara med och åka. Lite fundersam i början men sen gick det bra.

  

Julmarknad i Steninge. Det fanns inga vagnar där men vi hittade en kundvagn som vi körde omkring med. Funkade utmärkt.

  

Avslutade dagen med pussel. Det gillar Emma o. Ines.

 

  

ch alla barnen räknar
dan före dan före dopparedanasdf

Av Lundqvist - 19 december 2009 17:06

Det går inte att tappa fokus på ett projekt som är så här nära avslut.

Så fort man tror att kontrollen är på topp så är det något som går fel och direkt så är driftstarten hotad. Jag kan säga att idag var det ytters nära att julafton blev skjuten på till juldagen. Nu löste sig allt mycket bra på grund av att jag ringde in 3 extra medarbetare som gärna ville jobba helg. Så idag lördag har vi haft 1 extra och nu i kväll kommer 2 extra som kommer att stanna över natten och kan köra igång tidigt i morgon bitti. I och med att projektet får tillskott till kassan så var det värt varje krona.


Till glädje för alla så kan jag nu tala om att allt är under kontroll och produktionsstarten kommer med 100% säkerhet bli den 24 december.


Dagens aktiviteter:

    


Här är filmjölkslimps bakningen i full gång. Leah är riktigt duktig på att baka.

Degen är fördelad och Leah gör de sista finliret för att limporna ska bli så fina som möjligt.

    

Här ser vi slut resultatet. Leah ser nöjd ut med all rätt.

    

Efter det var det dax för Rocky Road. En riktig godisbomb.

    

Det gäller att ta till varo på varje droppe av godsakerna.

  

OjOj den du

  

Lite god hallonmarmelad. Ska sedan delas i bitar och rullas i socker. MUMS.

  

Granen är inköpt men får ligga och vila i sitt spindelnät (som Leah kallade det) ett tag till.

 

Visst kommer man i rätt julstämning när man ser denna fina bild. Utsikten från vår terass.

Förutom allt detta så har vi hunnit med en sväng till Centrum. Hade fått ett sms från Bolaget att min pilsner hade kommit. Jag vet att många av er tycker att detta är en mesöl men erkänn att förpackningen är cool.

Norrlands Guld Ljus 3

Jag är mycket nöjd med dagen och som sagt, vi är på G.


Ha en riktigt bra lördag så ses vi i morgon.


Av Lundqvist - 18 december 2009 18:59

Idag har jag givit alla projektdeltagare ledigt. Det är viktigt att alla ges tid för att ladda batterierna i ett projekt som detta. Vi ligger ju före plan så varför inte.

En orsak till att jag gav alla ledigt var att jag kände mig lite nere själv. Tog svinsprutan igår och jag känner mig lite trött och hängig idag. Har i och för sig inte talat om att det skulle vara orsaken till ledigheten. Det gäller att hålla skenet uppe.


Det som dock pågår här hemma är att det rullar på rätt bra ändå utan att jag behöver lägga något krut.


Som ni ser så börjar julkorten rulla in. Vi skickade ju ut c:a 30 st och som det ser ut nu så kommer vi ligga på plus när vi summerar. Bra Return On Investment.

  


Ser också mycket hoppfullt ut vad gäller amaryllis skörden. Tror att alla kommer stå i blom lagom till julafton.

  Ja jag vet att dessa inte heter amaryllis utan hyacint.       


I morgon kör vi igång igen och det återkommer jag till.

Vill bara tala om att på måndag blir det en paus. En resa till Göteborg har bokats in.


Vi ses i morgon.


Av Lundqvist - 17 december 2009 18:57

Som ni vet så arbetar jag i databranschen och allt vi säljer drivs i projektform och följs upp enligt en milstolpeplan. Det går inte att påbörja en ny milstolpe om inte den tidigare är avslutad. Det är precis så jag tycker man ska driva planeringen inför jul. Jo lite skadad är man väl.


Så idag torsdag så hade vi kickoff för pojekt "JULEN 2009".

Vi har i och för sig haft en del inledande projektaktviteter under december men som sagt idag var det kickoff party.


Effter en dags projektarbete kan jag som ytterst ansvarig för projekt " JULEN 2009"tala om att vi ligger en bra bit före tidsplan vilket är positivt. Det negativa är att vi redan har spräckt budgeten och behöver äska om mer pengar. Fick ett positivt besked att pengar tillförs projektet i god tid före den 25 december.


  

Alla julklappar är inköpta och inslagna. Jag är besviken på mängden i år så det kommer att bli ett par stödköp. Den andra deltagaren i projektet är helt emot detta men då jag är 1 år äldre så har jag en extra röst.


  

Knäcken kokar fint

  

Knäck klart


Plättkakor gräddas

    

Plättkakor klart


    

Chokladtryffel klart. Otroligt gott. Spetsat med lite Baileys.


Just nu så pågår dagens sista aktivitet. Eva kokar kola med krossade polkagrisar.


Själv är jag klar för idag och har korkat upp en vinare. Är det kickoff så är det.

Let's party.


Vi hörs i morgon 

Ovido - Quiz & Flashcards