Alla inlägg under oktober 2009

Av Lundqvist - 20 oktober 2009 18:17

Idag på eftermiddagen fick jag till slut svar på min magnetröntgen av höger knä. Det är c:a 3 veckor sedan jag röntgade knät och jag har tänkt att det måste var något riktigt stort på gång men som tur var så var det inte så farligt.

Inga synliga skador på själva knäleden vilket läkaren tyckte var riktigt goda nyheter. Däremot såg det ut som ett litet grustag, fast av benflisor,runt omkring i knäleden. Det betyder att menisken var helt söndertrasad som läkaren uttryckte det.

Så nu blir det att gå i väntans tider för en tid för operation. Tycker det ska bli riktigt skönt att få det gjort.

Efter det så är båda knäna rensade och jag kan med god kraft börja jogga igen.


Hoppas det inte dröjer allt för länge bara

Av Lundqvist - 19 oktober 2009 18:28

Efter lördagens fest så vaknade vi hyfsat tidigt. Hade lovat Daniel att hjälpa honom med vinterdäcken. Eva passade på att städa i lugn och ro. Hon gör det bättre själv brukar hon säga och jag är villig att hålla med. Tydligen är det andra som tycker lika för jag mötte David och flickorna när jag var på väg hem från Daniel. Anna skulle också städa.


Efter det så var Eva och jag sugna på en lång söndagspromenad. Det blev en riktigt skön 2,5 timmars promis.

Vi har bott i Väsby sedan 1974 och tänk att det fortfarande finns platser som vi inte har besökt och som ligger så nära där vi bor.

    

Tro det om ni vill men dessa vackra bilder ligger precis intill bebyggt område i Bollstanäs och Bippen.(Fotbolls anl. i Bollstanäs)


Här kommer ett kort ifrån Fresta torpet. Ett litet fint ställe som drivs av friluftsfrämjandet. Kaffestuga och en tänd brasa utanför som är till för att värma sig eller för korvgrillning.

Väl hemma så blev det en slapp och skön eftermiddag och kväll.

  




Idag måndag så var det så dax för Fam. Lundqvist att återvända från Cypern. Jag hämtade upp en solbränd och glad familj på Arlanda. Dom huttrade lite när dom kom ut i höstkylan.

    

Emil är hemma och han ville skynda sig in och spela spel. 

Så nu tror jag familjen sitter framför kakelugnens värme och FB'ar och spelar spel.


Välkomna hem Fam. Lundqvist och ha en bra vecka.


Ha de bra

      

Av Lundqvist - 18 oktober 2009 11:57

Igår var det som sagt dax för att fira min syster Gunnel som fyllde 60 år den 14 oktober.

Vi var bjudna till öppet hus och det kan jag säga till alla, att det här hemmet alltid känns som ett öppet hus. Man känner sig alltid så välkommen av dom som bor där, Uffe och Gunnel alltså, alltid så otroligt gästfria och  generösa.

Huset var fullt av släkt och vänner när vi kom,  när man inte ses så ofta så är det fantastiskt roligt att träffa alla igen. Familjen växer för varje år. Anders och Pernilla har precis blivit föräldrar till lilla Vilma. Stort grattis. Therese och Lars går i väntans tider. Roligt, roligt.


Gunnel och Uffe hade verkligen jobbat hårt veckan lång. Det syntes på den fantastisk uppdukade buffén. Mättnadskänslan sitter i även idag.


Här kommer lite bilder från lördagen.

  

Födelsedagsbarnet i egen hög och ungdomlig person.

  

Ja må hon leva, ja må hon leva........

Hurra, hurra, hurra, hurra.

Linnea och Simon sjöng på bra.

 

  

Syster Inger håller ett långt tal och överlämnar en present som vi alla 6 (Gunnel, Uffe, Inger, Leffe, Eva o. ego) ser fram emot. En middag på Mathias Dahlgren, Matbaren Grand Hotel)

Leffe tycker talet är för långt och tar sig en liten stående tupplur.

  

Middagsgästerna ser glada och mätta ut. En del är lite sugna på lite mer Cola men Marie vägrar att lämna den ifrån sig.

  

Ännu fler nöjda och glada gäster

  

"Här ska du se Therese" säger Lars. "Här i kavajfickan har jag smugit ner en liten doggybag och en flaska rötjut och alkoholfri cider som vi kan ta när vi kommer hem"

"Mums, bra jobbat" säger Therese.

  

Här sitter också ett par nöjda tjejer (Emma och Ines).

Emma och Ines älskar hundarna och snart kommer det väl hundvalpar upp på önskelistan.

Just i detta nu är godis det bästa som finns.

 

Här nedan kommer lite interiöra bilder

        



  

När alla gästerna gått hem var det så dax för Erika och Adam att sätta sig ner för att äta och dricka upp resterna som gästerna hade lämnat.

 

  

 

Tack så mycket för ett trevligt kalas tillsammans med alla goda glada.

Nu ser jag framemot den 20 november då vi ses på Grand.


Vi hörs och syns när ni minst anar det.


Av Lundqvist - 16 oktober 2009 11:55

Kan inte fatta att veckorna går så fort. Det var ju helg alldeles nyss tycker jag. Inte för det gör något men man inser ju att tider bara springer på.

Att tiden går fort blir man ju även påmind av när någon fyller år. Denna vecka var det dax för min syster Gunnel som fyllde 60år. Det kan man inte tror och fatta att syrran har fyllt 60.

Ja vi får väl tillfälle att prata lite mer om det på lördag, då det bjuds på fest. Det ska bli roligt att träffa alla ungdomar (jag pratar om oss ungdomar så klart och inte om barnen).


För övrigt så har veckan varit bra och jag tror även helgen kommer att bjuda på trevliga minnen.


Johan med familj är som sagt på Cypern och jag fick precis ett sms ifrån Johan där han talade om att allt var toppen. Sol, 28gr i luften och 28gr i vattnet. Dom kommer hem till våren sa han efter att jag talat om att det hade snöat lite här hemma och graderna var c:a 0.

Tycker inte det låter speciellt skönt när både lufttempen och badtempen ligger på lika. Man känner ju liksom ingen skillnad då och speciellt när båda är så varma. Nä, det där är inget för mig. Jag trivs bättre här.


I förrår tog jag en promis upp till Daniel och Leah. Hade ett sån där Leah längtan i kroppen. (Ja, Daniel längtan också så klart) Där uppe var det full aktivitet vid spisen. Leah är tydligen inne i en pannkaksperiod just nu och till råga på allt ska pannkakan vara i hjärtformat. Vad gör man inte för dom små.

Leah var pigg och glad som vanligt och passade på att vinna över Farfar ett par gånger i memory.


  

Pannkaka, grädde och sylt det är grejer det

 

Igår så fick vi förmånen att hämta Emma och Ines på dagis. Det är roligt att hämta på dagis tycker jag för dom blir så glada när man kommer dit. Ines ville gå hela vägen hem så det tog c:a 40 min men det var riktigt skönt ute så det gjorde inget alls. Vi gick och pratade hela vägen och Emma talade om var alla hennes kompisar bodde.


Väl hemma så hade barnen bestämt mat. Tror det eller ej men det finns tydligen fler som är en pannkaksperiod.

Det blev pannkakor och ärtsoppa. Är det torsdag så är det.  

 

  

Emma sköter vispningen av grädden

  

Emma och Ines sköter disken

 

  

Barnen lekte med alla våra supertråkiga leksaker. Fattar inte hur dom kan tycka det är så roligt med det vi har i lådan. Vi bestämnde att jag och alla barnbarnen ska gå ner till Barnens Hus en dag och köpa lite nya roliga saker. Jag ger mig tusan på att när det väl är gjort så kommer dom ändå att leka med de gamla.


Tråkiga leksaker

 

På lördag är det som sagt ungdomsparty, så jag återkommer med bilder ifrån den.

Önskar er alla en skön helg så hörs vi

  

Av Lundqvist - 12 oktober 2009 14:47

Jag höll ju inte vad jag lovade så det måste jag ju be om ursäkt för.

Efter en rätt så jobbig natt med träningsvärk och ont lite överallt efter gårdagens jobbarlördag så var det lika bra att köra igång igen på söndag morgon. SMHI hade lovat regn vid 12 tiden och vi hade ett par saker att ta tag i innan hemfärd.

Eva skulle flytta lite buskar och plantera ner buskar som hon var tvungen att ta upp inför bygget och jag själv skulle se till så att den utgrävda ytan för bygger fick en hel del grus på sig.

Kan ju inte säga att jag mådde så mycket bättre efter 25 kärror stenkross men nu ligger ned på plats och jag kan när som helst starta med grunden.


12:00 kom regnet och jag var klar men Eva körde på ett tag till i ösregnet för att få ner det sista. Efter det så packade vi ihop och var hemma i bra tid för lite soft söndagsmys.


Nu håller jag tummarna för att det inte kommer någon snö de närmaste 2 veckorna så jag får i friggoblocken i poolen annars blir det inte kul.


Idag måndag blev det väckning kl. 03:45 för att skjutsa Fam. Lundqvist till Arlanda för deras semester på Cypern.

28 gr dagtid, 22 gr kvällstid och 29 gr i vattnet. Mmm låter väl som man kan leva med det.


Det var lite roligt när jag kom upp för att hämta dom i morse. Jag tog min bil upp och skulle åka med deras ut till Arlanda.(Barnstolar och sånt vet ni). När jag kom upp så var det helt mörkt överallt, inne ute och bilen var mörk. Tänkte nu jäklar har dom försovit sig. Tittade in i den mörka bilen och där satt hela familjen färdiga för avresa. Såg ut som om dom hade suttit där hela natten för att dom var rädda för att försova sig. 


Idag var det också dax för mitt viktiga kundsamtal och jag kan meddela att det gick efter mina förväntningar. Vet inte om det gick enligt kundens men det kändes bra. Inget är ju klart ännu men jag känner och tror att det går vägen. Nu är det bara resten kvar.


Här kommer ett fåtal bilder från söndagen

    

En hel del stenkross vill jag lova.

 

  

Hög tid att kratta löv. Det får bli om 2 veckor det.

 

Om ni inte har något för er på dagarna eller kvällarna så kan vi väl titta in här. Du kan aldrig veta om det har hänt något i min lilla värld.


Ha en bra vecka

Av Lundqvist - 10 oktober 2009 18:57

Jag tror att den här hösten kommer att gå till historien till den vackraste och finaste på många, många år.

Om jag nu ska vara lite pessimistisk vilket jag inte brukar vara så kommer nog det där bakslaget snart tror jag.

Jag är beredd. Jag har bilden klar i mitt inre när den dagen kommer.


Som jag skrev igår så trodde jag att det skulle vara många tankar idag inför måndagens viktiga möte men i morse när jag vaknade efter en riktigt god natt så kände jag mig bra förberedd inför måndagen så jag har kopplat av mycket bra. Får se i morogon men det känns ok.


Dagen  har som sagt varit helt underbar och vi har faktiskt jobbar riktigt hårt. Det skulle säkert varit skönt att sitta och sola och njuta, som jag såg att grannen gjorde men tyvärr det fanns inte något utrymme för det idag. I varje fall inte så länge solen var uppe.

Dagen har bestått av trädgårdsarbete, trädgårdmöbler in, båtupptagning, dahlia lökar upp och in i skyddat läge och det första steget mot en utbyggnad av köket.


Här kommer lite bilder med en del kommentarer:


  

Planering inför helgen om 2 veckor. Friggo i poolen. Det är fortfarande för varmt (10gr burr) i poolen för att stänga av. Det måste ner till minst 7gr.

  

Kan ni fatta vilket jobb. Det här är inte rätt grej för mig, det kan jag lova er. Dahlior som har blommat vackert hela sommaren ska nu grävas upp och märkas med små lappar med text om färg och plats. Sen ner i dessa baljor och ett varmt täcke torv ovanpå. Sen när våren kommer har vi hela terassen full med dahlior som ska förgro inför sommarens blomsterprakt. Lycka till min ros.

        

Fortfarande vackert

  

Det här var dagens skitjobb eller snarare pissjobb. Det hade blivit lite knas nere i tunnan så tekniken funkade inge bra när jag skulle tömma pinket. Man sätter på en slang och sätter på vattnet och sen ska det bladas med vatten så att det funkar som bra gödning. Som sagt det hade blivit knas så det blev en mauell tömning.

Inte kul alls kan jag tala om men nu är det gjort.

 

   

Båt upp och in på service. Sen hem för vinterförvaring.

  

Vintervila

  

Före

  

Efter. Nu är jag på G. Så i morgon blir det många kärror grus. Stackars Eva.

  

Eva hann rädda den sista skörden av luktärtor innan jag satte spaden i jorden.

 

Dagen avslutades med ett härligt bastubad och kalops till middag. Måste säga att kalopsen var inte god idag.

DEN VAR SUPERGOD.


Nu är det 30 min till en trevlig TV kväll och jag hoppas det går vår väg idag.


Ha en superkväll framför TV och njut av söndagen.

Tror mig. Vi hörs i morgon.

 

Av Lundqvist - 9 oktober 2009 08:17

I normala fall så känns det ju inte så bra att inte ta vara på helgen fullt ut. Att släppa jobbvardagen och ladda batterierna är ju det man ska göra på helgen men ibland så funkar det inte fullt ut.

På måndag kommer jag nämligen ha ett av mina viktigaste kundsamtal i år och jag måste vara helt taggad inför detta telefonmöte. Ska spendera dagen idag med att lägga upp min strategi inför mötet och använda delar av helgen till att finslipa och peppa mig själv. Det går ju bra att sitta på gräsklipparen och lägga upp strategin.

Det gäller ju också att släppa det hela ocks. För om det blir för många tankar så kan det låsa sig i själva samtalet.


Helgen kommer att bestå av att höststäda på landet.

- Poolen stängas. Om det är tillräckligt kallt i poolen vill säga.

- Trädgårdmöbler och 50 krukor in i källaren och 150 lökar ska tas upp och vinterförvaras i frostfritt utrymme.

   Visst är det där skumt. Man sätter ner en massa lökar som blommar vackert hela sommaren sen måste man ta upp

   dem när vintern kommer. Hur ska man vet var alla lökar finns. Tur att det inte är mitt ansvarsområde.

- Klippa gräset en sista gång för i år

- Ta upp båten.

Hinner nog inte mer denna helg.


På lördagkväll är det fotboll som gäller. Sverige har en måste match. Eva och jag kommer att ha en superlördagkväll framför TV. Hoppas jag.


Har under ett antal veckor haft ont i nacken och strålande värk ut i vänster arm. Lillfingret o. ringfingret sticker och det känns som fingrarna sover. Beställde en tid hos naprapaten som gjorde sitt jobb bra och jag känner mig redan bättre. Han sa att han var riktigt glad att jag inte såg hur hårt han var tvungen att ta i när han knäckte en kota i ryggen. "Jag var tvungen att hoppa upp och trycka till innan den gav sig" som han uttryckte det. Låt kul eller hur.


Som vanligt så kommer det fina höstbilder från helgen.


Jag hoppas ni alla får en riktigt bra helg.



Av Lundqvist - 6 oktober 2009 18:36

Ja men så är det väl. Det är väl många som styr och som kan påverka en vardag, t.ex jobb, chef, barn, man,fru osv osv. En sak är dock säkert. SAS och resebyrån ska inte få styra mitt liv.


Tisdag

Kundbesök i Nossebro (10 mil nordost om Göteborg)

Flyg från Arlanda 7:00 till G-borg

Flyg från Landvetter 16:25 till Arlanda

Hyrbil för att ta sig till Nossebro.

Så såg bokningen ut.

 

Checkade in på Arlanda och såg då att returen var bokad till 19:05 från Landvetter. Jaja, tänkte jag och gick till informationsdisken för att föklara att det hade blivit något fel med bokningen.

"Nejdå" säger SAS disken. "Vi har ställt in 16:25 planet."

"Jaha", säger jag och ringer resebyrån, LÄTT irriterad, och undrar.

 "Varför har ni inte meddelat mig detta."

 Resebyrådisken hade inte en aning om varför dom inte hade ringt mig och jag försökte förklara mycket vänligt att någon jävla ordning får det ju vara. Låt säga att jag hade ett viktigt möte att passa i Stockholm och inte kunde komma hem sent. Det kanske fanns en anledning till att jag hade bokat biljetten 16:25.

"Jag kan sätta dig på väntelistan till kl. 15:00" säger resebyrådisken.

"Gör det" säger jag lite mer LÄTT irriterad.


Tog bilen och åkte iväg på mitt möte och var irriterad hela vägen upp till Nossebro men släppte det när jag besökte kunden.

Var klar med besöket kl. 13:00 och ringde resebyrådisken för att kolla men jag hade redan bestämt mig.

"Japp vi har fixat en biljett till 15:00 planet" säger dom.

"Eftersom jag har en helt flexibel biljett vill jag att du krediterar returresan och ser till så jag kan lämna bilen på Arlanda" säger jag med ett litet leende på läpparna.

"Vill du inte ha resan tillbaka" frågar dom. " det är ju ett tidigare flyg än du hade förut"

" Ja jag vet men jag är irriterad för att det inte är jag som styr det här" säger jag.

" Ok" säger byrån och lägger på luren och tänker nog några riktigt dåliga tankar om tjurgubben.


Jag åkte bil hem till Arlanda och tänkte på mitt superbra kundmöte och samtidigt planerade jag inför

kommande aktiviteter med kunden och insåg att jag måste styra upp det för att affären ska gå i hamn.


Ha de bra mina vänner


PS: Om SAS-disken eller Resebyrådisken läser detta så vill jag bara meddela att jag är glad nu.


Ovido - Quiz & Flashcards