Alla inlägg under januari 2010

Av Lundqvist - 5 januari 2010 13:34

Jag är ett riktigt fan av allt som kan förenkla och förbättre för oss stressade människor. Ett sätt att göra det bättre och lättare för oss är ju det som de flesta butiker av storlek nu har infört, alltså att vi själva scannar av våra varor och därefter bara drar kortet vid utgång och allt är klart. Så jävla skönt och enkelt.

Om det nu inte hade varit för att jag tydligen är en mycket opålitlig person. Hur dom nu kan se det under den här processen. Det måste väl ligga inne något på min ICA profil.


Jag har nog haft mitt ICA kort scanningaktiverat i 1 år och jag har alla gånger blivit kontrollerad 6-8 gånger under denna period. Nu låter ju inte detta speciellt många gånger men om jag säger att jag totalt har utnyttjat detta sätt att handla 15 gånger så är det många gånger.


Sen den 1 december så har jag varit och handlat på ICA Häggvik 4 gånger och jag har kontrollerats 3 gånger av dessa 4.

Hela smidigheten försvinnner i och med detta. Man står där med vagnen och kassarna överfulla och man har packat jäkligt bra. Det hårda för sig, det frysta för sig, det mjuka för sig, allt godis för sig. När man sen blir kontrollerad så är det bara att packa upp allt på bandet och det blir en jävla mess i alla kassar efter det.


Idag när jag kom till ICA Häggvik för att bara handla lite så tänkte jag. Jaja, blir jag kontrollerad så är ju inte det hela världen eftersom jag bara skulle småhandla.

Drog mitt kort för att få ut en scanner.

Pip, Pip, läst det och en text kom upp. " Fel på korten. Kontakta infomationsdisken". Drog korten 3-4 gånger, för jag tänkte att det måste vara något galet jag gör, men icke.

Gick till disken och förklarade mitt ärende, varpå damen säger: " Korten är spärrat för du betalade inte dina varor sist du var här"

Hoppsan tänkte jag och undrade hur det kunde gått till då jag blev kontrollerad av er.

"Ja, det är en bra fråga men här står det att varorna inte blev betalda" säger ICA

"Kan du gå in och kolla på kontot om beloppet har dragits" frågade jag. Vilket ICA damen gjorde. Varorna var betalade och kontrollen hade gått igenom.

"Mycket märkligt" sa jag

"Mycket märkligt" sa ICA damen

En ny ICA dam dök upp och förklara att det kan bli så ibland när man inte gör rätt i kassan och talar om för kassan att kontrollen gick igenom. Då blir man registerad som han/hon som tog en springnota.


Då var spärren borta och det var dax att handla. Plockade mina varor och scannade alla och kom till kassan. Ja, Vad tror ni händer.

KONTROLL IGEN.


Nästa gång tror jag att jag skiter i att plocka ner allt i kassar utan jag kör det gamla sättet. Ner med allt i kundvagnen och packa sen. Om jag gör så så kommer jag nog aldrig att bli kontrollerad men då behöver man ju inte scanna varorna heller.


Tacka vet jag Percys Kött. Där finns det ingen scanner.

Det var bättre förr.


Av Lundqvist - 3 januari 2010 17:39

Många utav oss tjatar ju om att tiden går så fort och det är ju helt klart sant.

Många utav oss brukar också ha många synpunkter om vädret.


Jag måste ändå säga att den här jul och nyårshelgen har varit något utöver det vanliga både vad gäller tiden och vädret.

Helgen har varit lång (för mig i varje fall) och vädret har varit fantastiskt. När upplevde vi en vit och vacker jul och nyår senast?


Jag hade planer på att vara ledig ytterligare 1 vecka men nu blir det inte så utan jag tar mig in till kontoret i morgon måndag för att kolla läget lite. Kommer att vara otroligt lugnt förutom för dom som jobbar på eknomiavd.


Själv har jag bara lite att ta hand om som inte blev klart i december. Sen blir det nog hemgång vid lunch. På tisdag ska jag vara ledig och på onsdag är ju nästan alla lediga.


Vi har nu kommit hem efter en fantastisk tid på landet. Vi ångrar oss bittert att vi inte inhandlade skidor/pläxor/stavar innan vi åkte ut. Nu kommer jag nog att göra det i morgon eller tisdag. Så jag hoppas på fortsatt vinter.


Om 1 vecka är det så dax att plocka undan alla julsaker. Jag lider inte så mycket av att plocka undan julpyntet däremot tycker jag det är tråkigt att plocka undan alla fina lampor, stjärnor och annat som lyser upp så fint. Men var sak har sin tid som tur är finns det ju värmeljus. Undrar hur många värmeljus man konsumerar på 1 år.


Så var det då snart dags för söndagsvård som jag brukar kalla det. Jag är en rutinmänniska och söndagkvällar ser alltid lika ut för mig.

- Trimma skägget

- Trimma det lilla hår jag har

- Raka det som inte blir trimmat

- En skön dusch

- Göra i ordning kläder för måndagen (Stryka skjorta, putsa skor och packa   väskan om jag ska resa.

- Läsa mail

- Kolla veckans kalender.

Visst är det tråkigt med vane människor?


Nu kommer det som sagt blir lite lugnare på denna sida ett tag. Jag hoppas ni som har läst har haft en viss glädje av att följa med vad som hänt.

Men man vet aldig när det händer något nytt i min lilla värld. Så det finns hopp om fler inlägg när ni minst anar det.


PS: Jag är fortfarande ett fan av Stjärnorna på slottet.


Ha det så bra.

Av Lundqvist - 2 januari 2010 16:25

Vissa dagar är helt vanliga dagar och vissa dagar är så kallade kvalitetsdagar tycker jag. Det är väl inget större fel på helt vanliga dagar men dom likson bara drar förbi. Kvalitetsdagar är däremot dagar som känns otroligt sköna tycker jag.

Vad utmärker en kvalitetsdag:

- Det finns inga måsten

- Du kan bara göra det du själv tycker är bra för dig

Lite mer konkret:

- Sov så länge du vill

- Är när du vill

- Ät vad du vill

- Gör vad du vill och gör det när du vill


Idag hade vi en dag som innehöll mycket bra kvalitet. Vi vaknade vid 8 tiden efter 10 timmars sömn. Käkade frulle medans vi satt och slösurfade lite och lyssande på radio. Vid 11 så tog vi på oss varma kläder och tog en 2 timmars promenad i snö och mycket blåst. Det flesta vägarna var inte plogade så det blev ett bra pass för kroppen.

När vi väl kom hem så tog vi en försenad lunch och tände i öppna spisen och bara njöt av maten och värmen.

Resterade del av dagen kommer gå i samma tecken, alltså värmens tecken. Snart ska jag gå ut och sätta fart på bastun.

Kommer alla gånger ta mig något riktigt gott att dricka därefter, innan vi avnjuter en god middag. Har inte en aning om vad vi ska äta. Har inte varit och handlat sedan dagen före nyårsafton så risken är väl stor att det är just här kvalitetsdagen spricker. Allra bäst före datum på maten är övertrasserade. Ingen bra kvalitet på dagens mat.


Jaja, vi kommer att klara oss ändå.


Nu ska jag bjuda er på ett antal fantastiska vinterbilder här ifrån.

Det jag saknade just idag var ett par nyvallade skidor men det får bli ett annat år.


  

Visst ja, glömde tala om att vi även löste Melodikrysset nr 53.

Jo vi löste hela även fast det är ett par luckor i det just på denna bild. Jag är mest stolt över att jag prickade in "Lady GaGa".

 

          

Vinter på Väddö

 

  

 

    

Tur att man fick upp båten innan isen la sig.

  

Glada hästar hagen

  

Jag anar ugglor i mossen. Det är ingen som har plogat vår väg här ute på hela helgen så risken är at vi inte kommer hem till Väsby förrän snösmältningen sätter in. Jag har hört att man kan leva på vatten i bra många dagar och på vatten finns det inget bästföre datum.

Må så gott. Vi ses någon dag.


Av Lundqvist - 1 januari 2010 17:34

Till att börja med så måste jag få önska alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År och jag ser fram emot ett fantastiskt händelserikt 2010 med många trevliga inlägg och med massa nya projekt. Jag kan redan nu avslöja att det första projektet för i år startade den 1 januari 2010. Sista bilden i detta inlägg är från projektstarten. Jag hoppas ni orkar ta er igenom alla bilder i detta inlägg för det blev många.


Som sagt så har vi firat nyår här ute på Sofielund tillsammans med Eva-Britt o. Janne. Alltid lika trevligt och rofyllt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var det som en dag på Slottet. Lugnt, stilla och rofyllt. Det hettade väl bara till 2 gånger under kvällen:

1. När vi badade bastu

2. När potatisgratängen höll på att brännas vid.


    

Vi startade nyårsaftonen med en riktig långpromenad. Det var så vackert i skogen och det hade kommit 1 dm nysnö under natten.

  

Eva o. Eva-Britt drog iväg så det stod härliga till och Janne o. jag fick se ryggtavlan på dem under hela promenaden men...

  

går man för fort och inte ser sig för var isfläckarna är så kan det lätt hända en olycka.

  

Som tur var så landare Eva-Britt mjukt i en snödriva.

 

 

Det är ingen värme i växthuset så här års. Fina iskristaller har bildats på alla glasfönster.


  

Fåglarna har så dom klarar sig ett tag till. Det måste vara kallt att äta frusna rönnbär     

Får man komma in i stugvärmen nu, undrar Eva-Britt


När skymningen faller så var det hög tid för ett härligt bastubad och här nedan kommer en massa fina bilder från bastun.



















Skulle inte tro det. 

  

I stället visar jag ett par bilder på när damerna är klara för kvällens begivenhet.

    


  

Lite skön avkoppling efter bastun.


  

Lite goda snittar tillsammans med en Dry Martini är ju aldrig fel.

  

Vi är laddade för en bra kväll och en Drya är en bra start.

    

God mat står och väntar

 

  

 

 

  

När så klockan närmar sig 12 slaget så står skumpan färdig för intag och när vi väl hade kramat varandra och önskat Gott Nytt så gick vi ut för att fira in det nya året.

 

  

Jag hade inhandlat ett par ljuslyktor som skickades upp mot en tyvärr lite molnig och blåsig natthimmel. Det var ändå otroligt vackert.

  

När dom väl hade fått tillräckligt med varmluft så stack dom iväg alldeles för fort i blåsten men vi kunde följa dem ett tag.

  

Så efter detta så tog natten vid. Månen lös upp det vackra vinterlandskapet och den lös rakt in i vårt sovrum. Även fast det var ljust som på dagen av månens sken så var det inte svårt att somna in. Man blir trött av bastubad.

 

  

På morgonen när vi vaknade så hade rådjuret redan varit uppe många timmar och redan hunnit äta frukost.

Själv hasade jag mig ut i duschen innan jag tände lite ljus och fixade frukost till  oss.

  

 

Tack till Eva-Britt och Janne för en som vanligt trevlig nyårshelg. Även fast ni hade sorg i sinnet så hade vi en glad helg tillsammans. 

 

Hoppas att alla som jag känner får ett riktigt bra 2010. Glöm för allt i världen inte att besöka denna blogg. Jag går ju snart in i ett halv viloläge igen med bloggen men ni ska inte vara för säkra. En vacker dag finns jag bara här.

 

Tack och hej för denna gång.

 

 

Visst ja. Projektstarten.

   

Detta är en början på utbygganden av vårt kök. Delarna i detta kallas: Syll, bjälklag, reglar och golv. Det är viktigt att inte vaa rädd för att fråga om råd från någon som kan. Det gjorde jag och Janne är en pedagogisk rackare så nu vet jag precis.

Ber att få återkomma.

   

Ovido - Quiz & Flashcards