Alla inlägg den 5 januari 2010

Av Lundqvist - 5 januari 2010 13:34

Jag är ett riktigt fan av allt som kan förenkla och förbättre för oss stressade människor. Ett sätt att göra det bättre och lättare för oss är ju det som de flesta butiker av storlek nu har infört, alltså att vi själva scannar av våra varor och därefter bara drar kortet vid utgång och allt är klart. Så jävla skönt och enkelt.

Om det nu inte hade varit för att jag tydligen är en mycket opålitlig person. Hur dom nu kan se det under den här processen. Det måste väl ligga inne något på min ICA profil.


Jag har nog haft mitt ICA kort scanningaktiverat i 1 år och jag har alla gånger blivit kontrollerad 6-8 gånger under denna period. Nu låter ju inte detta speciellt många gånger men om jag säger att jag totalt har utnyttjat detta sätt att handla 15 gånger så är det många gånger.


Sen den 1 december så har jag varit och handlat på ICA Häggvik 4 gånger och jag har kontrollerats 3 gånger av dessa 4.

Hela smidigheten försvinnner i och med detta. Man står där med vagnen och kassarna överfulla och man har packat jäkligt bra. Det hårda för sig, det frysta för sig, det mjuka för sig, allt godis för sig. När man sen blir kontrollerad så är det bara att packa upp allt på bandet och det blir en jävla mess i alla kassar efter det.


Idag när jag kom till ICA Häggvik för att bara handla lite så tänkte jag. Jaja, blir jag kontrollerad så är ju inte det hela världen eftersom jag bara skulle småhandla.

Drog mitt kort för att få ut en scanner.

Pip, Pip, läst det och en text kom upp. " Fel på korten. Kontakta infomationsdisken". Drog korten 3-4 gånger, för jag tänkte att det måste vara något galet jag gör, men icke.

Gick till disken och förklarade mitt ärende, varpå damen säger: " Korten är spärrat för du betalade inte dina varor sist du var här"

Hoppsan tänkte jag och undrade hur det kunde gått till då jag blev kontrollerad av er.

"Ja, det är en bra fråga men här står det att varorna inte blev betalda" säger ICA

"Kan du gå in och kolla på kontot om beloppet har dragits" frågade jag. Vilket ICA damen gjorde. Varorna var betalade och kontrollen hade gått igenom.

"Mycket märkligt" sa jag

"Mycket märkligt" sa ICA damen

En ny ICA dam dök upp och förklara att det kan bli så ibland när man inte gör rätt i kassan och talar om för kassan att kontrollen gick igenom. Då blir man registerad som han/hon som tog en springnota.


Då var spärren borta och det var dax att handla. Plockade mina varor och scannade alla och kom till kassan. Ja, Vad tror ni händer.

KONTROLL IGEN.


Nästa gång tror jag att jag skiter i att plocka ner allt i kassar utan jag kör det gamla sättet. Ner med allt i kundvagnen och packa sen. Om jag gör så så kommer jag nog aldrig att bli kontrollerad men då behöver man ju inte scanna varorna heller.


Tacka vet jag Percys Kött. Där finns det ingen scanner.

Det var bättre förr.


Ovido - Quiz & Flashcards