Alla inlägg den 31 augusti 2010

Av Lundqvist - 31 augusti 2010 18:31

Återkommer till rubriken lite senare.


Helgen som gick var skön och avkopplande. Tror vi hade tur med vädret där ute i kustbandet och då framförallt på söndagen. Vi fixade och trixade lite men det blir inga bilder denna gång. Lite hemlisar måste man ju ha.


Vi hade köpte en riktigt fin brödrost eller snarare så hade jag skickat efter en och utnyttjat lite poäng som jag lyckats skrapa ihop.

Jag tog med mig den gamla brödrosten och kartongen och alla papper som var till den nya till tippen. På söndag skulle vi rosta lite bröd och vad händer då tror ni.

Den nya brödrosten börjar brinna och det låter som ett helt fyrverkeri i rosten.

"Vi skickar tillbaka den" sa Eva

"Allt ligger ju på tippen och jag har ingen aning om var den kom ifrån" säger jag.

Så den får åka till tippen nästa gång.

Den gamla brödrosten har vi haft i säkert 20 år och den funkade fortfarande men vi tyckte den var ful och det var dax för tippen för den. Jag blir så trött.

Köpte en ny på Jula för 99kr och jag är övertygad om att den kommer att funka i 20 år.


Idag var dagen då det skulle ske. Släpet skulle besiktigas och jag var rätt nervös. Undrar varför.

Jag kan säga att det började inte speciellt bra.

Det stod på en skylt utanför bilprovningen att dom öppnade 6:30 så jag gick upp och tog i dörren 6:45 och upptäckte att den var låst. Jag bankade och knackade ett par gånger och till slut så kom det en besiktningsman och sa vänligt:

"VA FAN HÅLLER DU PÅ MED. Vi ÖPPNAR KLOCKAN 7:00"

" Ja men det står ju att ni öppnar 6:30" sa jag

" Men va fan den skylten är ju fel" sa mannen

" och det ska jag veta" sa jag

Ok, satte mig i bilen efter att jag registrerat mig och tänkte. Jaha ja, nu kommer jag ju få honom och då kommer släpet inte att gå igenom.

Till slut, en kvart för sent så kom mitt nummer upp och vem stod där tror ni om inte den glada besiktningsmannen.

Tydligen hade han fått i sig ett par koppar kaffe och ett par valium för han var hur trevlig som helst men han var otroligt noga. Men nu har jag ett obromsat släp som är godkänt och klart. Fan va skönt.


Visst är det lite konstigt att det händer roliga saker hela tiden. Jag har en känsla av att alla konstiga och roliga saker bara händer min polare Janne och mig eller är det vi som gör så att det händer bara oss.


Idag började borrningen i Chile. Eventuellt så kommer det "bara" att ta 2 månader innan dom får se dagsljus. Det är dock glädjande att alla känner sig stabila. Har läst att dom nu ska börja arbeta där nere med att röja från raset. Tror att det är helt rätt att hitta rutiner.


Ha det så bra så hörs vi snart och det lovar jag




Ovido - Quiz & Flashcards