Alla inlägg den 9 augusti 2010

Av Lundqvist - 9 augusti 2010 21:00

Vi kom hem från Gotland på Söndag vid lunch och det blev ett MYCKET snabbt stopp hemma i Väsby. Bara vattna och hämta posten sen full fart mot Väddö.

Johan med familj hade spenderat sin semestervecka på Väddö medans vi var på Gotland. Dom lämnade Väddö efter ett super regnoväder och drog hem för att torka.

När vi kom ut blev vi helt överraskade. När vi lämnade Väddö så var utbyggnaden omålad och jag var helt inställd på att köra igång med målarjobbet.

Nu visade det sig att dom hade gjort ett helt otroligt jobb och allt var målat och fixat. Kvistlack, grundat och målat 2 gånger. Så otroligt fint var det så jag blev nästan mållös.

TACK SNÄLLA FÖR DET FINA JOBBET.


      

Inte dåligt va?


Nu var det ju bara att börja planera nästa steg nu när målarjobbet var så gått som klart. Vi beslöt oss för att redan måndag morgon åka till Tomta för att köpa golv. Det visade sig att Beijer hade ett otroligt bra pris på furugolv. 179kr / kvm för 25x150 obehandlat furugolv. Det är inte dåligt.

  

25kvm golv redo att sätta tänderna i.


     

Kul jobb tycker jag. Det händer lite när man lägger golv. Man ser resultat.


  

Medans jag la golv så förberedde Eva för lite läkt jobb.


En härlig morgon rutin som jag har haft på semester har varit att innan frukost gå ut i trädgården och plocka lite solmogna hallon. Därefter har jag tagit cykeln för att hämta tidningen. Först därefter har det varit tillåtet att äta frulle. Det här kommer jag sakna i höst och vinter.

  


Så när golvet var lagt så tog vi ett avbrott i jobbandet och bjöd över våra goda vänner Eva-Britt o. Janne för en mycket trevlig eftermiddag, middag, kväll, natt och frukost. Vi har alltid så trevligt och roligt när vi träffas. Tyvärr har vi inte lyckats pricka in vår båttripp till någon liten ö hittills i sommar. Men vem vet det kanske kommer.

  

Dax för middag


  

Herr o. Fru Funmark sitter och värmer sig framför ugnen.


   

Snygga killar som planerar inför bastubadet. Janne har kommit lite länge i sin planering.


   

 Nattligt bad i månsken


  

Dagen efter. Pigga och nytra


Golvet var nu lagt och det var dax för nästa hästjobb som jag med varm hand lämnade över till Eva. Golvet skulle vitoljas 2 gånger. Hela den processen tog 2 dagar eftersom det bara gick att olja 3-4 plank i taget eftersom dom skulle efter torkas. Hustrun kämpade på bra och fick t.o.m blåsor på knäna efter denna övning. Golvet blev superfint.

    


Emellan torkningarna hann vi med en heldags shoppingtur. Dels till IKEA i Uppsala för att köpa kök och därefter till Nortan för lite shopping på ett antal trevliga butiker. Bland annat Systembolaget. Annars så gillar jag Spriida.


Resten av veckan gick åt att fortsätta med köket och fixa och dona. Det finns mycket kvar att göra innan det är klart. Helt klart blir det inte förrän till hösten.

Veckan avslutades med att Daniel och Leah kom ut på lördag och Johan med fam. kom ut på söndag men det är en helt annan veckorapportering än denna.




Ovido - Quiz & Flashcards