Alla inlägg den 12 augusti 2010

Av Lundqvist - 12 augusti 2010 08:17

Ja så var det då dax för min sista semestervecka denna sommar och jag vill ju inte påstå att det är speciellt synd om mig.

Denna vecka har jag varit solo på landet vilket då innebär en hel del kroppsarbete. Kan ju inte ligga här och jäsa helt solo.


Nu när jag sitter här och ska skriva om vad jag gjort så får jag en känsla av att det inte är så mycket som har skett men grejen är den att allt har tagit tid.


Började måndagen med att se över vår belysning i köket. Även fast inte El-Uffe varit här ännu så kunde jag fixa en del provisoriska lösningar ändå.

Vår fina gamla mässingslampa har nu fått en ny plats i livet och jag tycker den gör sig otroligt bra i den nya miljön. Kan säga att det tog fan en halv dag att putsa upp den men nu lyser den fint på plats i köket.

    


Efter detta så tog jag mig friheten att flytta de andra lamporna också. Vet ju inte om jag får det godkänt av köksgeneralen. I så fall så får jag väl flytta tillbaka det hela. Själv är jag rätt nöjd.

    

Det var väl ungefär så mycket jag hann med under måndagen förutom:

- En tripp till tippen

- En tripp till Beijer Bygg

- En glass i Älmsta

- Beställa vin i Älmsta


Tisdag fm fixade jag lite i torpet. Lite målning, lite tätning och lite fix. Det blev ljust och fint.

    


Sen var det dax att åka iväg på lunch. Janne ville låna min släpvagn så i utbyte av denna så blev det en god lunch på Fogdö. Har sagt det förut men det tål att upprepas. Det är ett riktigt fint ställe dom har där på Fogdö. Besök gärna http://arbetsplats351.bloggagratis.se/ så får ni själv se hur vackert och fint det är.

Efter lunch fick jag ett litet ryck som tog musten ur mig totalt. Trodde att lägga ett litet golv i skafferiet var en smalsak i förhållande till det jag hade lagt tidigare men icke. Jag vet inte hur många gånger jag kröp in och ut i detta något trånga utrymme. Kan säga att det skulle behövas ett antal behandlingar av en naprapat för att få bukt med nack och rygg.

Efter ett antal timmar och ett antal dopp i poolen så är jag nöjd med resultatet.

  

Nej, jag vet att det inte ser så farligt ut men jag lovar det var skitjobbigt. Jag vill gärna at ni observerar listen längst in oxå. Listerna runt om i skaffferiet kostade mig 2 nya blå naglar, 1 blodblåsa och 55 otäcka svårdommar.


Efter denna pärs var jag värd en glass i Älmsta. Gjorde även ett besök på Älmsta Kakelugns affär för mitt nästa mycket lilla jobb.


En liten fin plåt framför vedspisen. Kan även tala om att jag satt upp en fin list vid golvet och fräschat upp spis och vägg. Inte ett öga torrt kan jag lova.

Jag blev inte lika svettig av detta jobb.

  


Så var det onsdag och solen lyser varm och skön och därför dax för ute aktiviteter. Först en tripp till Beijer Bygg för ett litet inköp.

Hög tid att klippa gräs vill jag lova. Det var knappt så klipparen pallade med.


Fick ett nytt litet ryck i värmen.

  

Snodde ett antal kärror grus ifrån granne och fyllde på i cykelförvaringen.

Det gäller att passa på när han är borta. Tror inte han märker något. Det var bara 7 fulla kärror.


  

Så lite fönsterrenovering.


Kände när eftermiddagen kom att det var hög tid att åka in till Älmsta och hämta mitt beställda vin och eftersom det var onsdag så var det ju oxå glass dax.


Idag, torsdag, har jag tagit tag i en litet projekt som har legat över mig ett tag. Fick en regnläcka i toan hos Anna o. David's torp del. Måste riva innertaket, fixa läckan och fixa nytt innertak.

Alltid är det något att göra.


Det flöt på riktigt bra så när eftermiddagen kom så var allt klart. Det är bara målningen kvar.

      

Som vanligt när jag gör något så fattas det en liten planksnutt så det var bara att sätta sig i bilen och åka till Beijer Bygg för att köpa in 2st Almogepanel bitar a 2m. När man ändå är i krokarna så varför inte stanna till för en glass i Älmsta.


Vid 17 tiden kom min lilla solstråle ut till smoltronstället och förgyllde min tillvaro.

Som vanligt händer det saker med kameran när Eva får tag på den.

      


Efter en liten rundvandring så slog vi oss ner och summerade veckan så långt.

  




Nu är det kväll och vi har njutit av lite kräftor ifrån Kina ( ICA's jumbo) och jag kan säga att dom var ett antal % godare än de småländska vi åt för ett tag sedan. Känns konstigt men så var det. Dom var inte perfekta men dom var ok. Längtar fortfarande efter en god kräfta med mycket dillsmak.

  


I morgon är en ny dag med nya utmaningar. Eva har sagt att hon eventuellt ska åka till Älmsta för att köpa lite blommor så vem vet, det kanske kan bli ett besök i glasskiosken.

Jag känner mig också otroligt nöjd att jag nu är i fas med bloggen.


Vi ses.

Ovido - Quiz & Flashcards