Alla inlägg den 23 augusti 2009

Av Lundqvist - 23 augusti 2009 19:29

Första arbetsveckan efter en lång semester brukar vara tung och det var inget undantag denna gång heller. Det som kändes bra var att många av mina arbetskamrater hade varit igång 1-2 veckor så det blev ju full rulle på en gång.
Det känns skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen.
Har mest jobbat denna vecka med att ta action på de mail som jag fått och att boka upp en hel del kundbesök, så nu börjar kalendern bli full igen.


En lite rolig sak som hände i veckan var att det blev stopp i vårt avlopp i handfatet. Jag tänkte att det här fixar jag på morgonen innan jag åker till jobbet.
Vi har en lite speciell dusch här hemma. Ni vet en sån där som man kan ställa om så det blir en hård/liten massage stråle. (Kanske inte är så konstig, alla har nog en sån). Tänkte att den är perfekt. Så jag riktade duschmunstycket rakt ner i handfatet. Tyvärr löste det inte upp proppen.
Nästa steg var att skruva bort den där delen som sitter vid vattenlåset och just där hittade jag vad jag trodde var proppen. Gjorde rent den och tänkte att nu kan man ju köra superduschen igen.
Sagt och gjort, full sprut med duschen.
Mmmm, smarta killen är igång igen. Borde skruvat fast den där delen vid vattenlåset innan.
Kan bara säga att jag kom försent till jobbet denna dag. Det var bara att sätta på sig sin berömda städkosym och badrummet blev ordentligt städat.

Ett litet råd på vägen: Gör inte sånt här på morgonen och tänk först. 


Veckan gick för övrigt superfort och det var snart dax att åka till landet igen.
Kom ut hyffsat tidigt på fredagen och gick runt och luffsade lite innan det var tid för fredagsmys.

Lördagen blev en regnig men bra dag på många sätt. Min mycket gode vän Janne fyllde 60 år och vi var bjudna på ett kalas med havets läckerheter. Kräftor, räkor, lax och mycket goda pajer. Funmarks har ett riktigt härligt ställe vid havet. Dom har jobbat mycket hårt i sommar med alla sina projekt
och det blir så bra så bra. Det som är lite oroväckande är att bastubygget kanske går lite väl fort och risken är stor att allt blir klart till nyår. Ni som undrar vad jag pratar om här kan gärna fortsätta att undra. Tids nog blir ni varse.


På festen så träffade jag ett antal av mina bloggfans. Jag börjar så smått förstå hur kändisskapet funkar. Mycket trevligt att höra att min blogg är till glädje för så många.
Jag känner på mig att min sida inom en mycket snar framtid kommer att döpas om till typ: FlintisFrippe eller GråhårsFredde. I och med det kommer jag att tjäna en bra hacka på min blogg och antalet besökare kommer mångdubblas.

Fick även en del feedback från mina fans. "Det räcker inte med att blogga bara på söndag" löd budskapet. Jag är givetvis glad för denna feedback och jag lovar att det ska bli fler inlägg än bara söndagar framöver.


Tack för en trevlig fest Eva-Britt och Janne och stort GRATTIS Janne på din födelsedag som är idag.


Söndagen har vi njutit av det otroligt fina vädret och vi har inte gjort många knop.Vi har klippt gräset och jag har huggit lite ved men sen har vi njutit av sol, bad och haft det skönt.


Nästa vecka kommer jag att vara lite på resande fot. Det blir 1 dag i Linköping och 2 dagar i Gävle. Nu gäller det att så snart som möjligt börja planera avslut på en del affärer.


Tills vi hörs, säger jag: Må väl


Nedan kommer lite fina bilder från helgen

Det är en otroligt fin grönska så här års. Alla blommor är så vackra.


Här dukas det upp med havets läckerheter på Jannes 60 årsfest. Mums.


Janne väljer ut de största kräftorna och det är han värd. Fast bara idag.


En liten present till bastun.


Alla gästerna njöt av maten och då passade barnen på. Vatten är alltid roligt, speciellt när vattnet innehåller isbitar.


En vacker vy


Ytterligare en vacker vy. Visst är det fint.


Jag säger tusen tack. Riktigt god rom.


Visst ja, det glömde jag. Vi tog en kort promenad till vårt lilla svampställe och det blev en ny fin skörd.


Vi tog med oss en bit av landet hem. Nu kan vi njuta hela veckan.

Ovido - Quiz & Flashcards