Alla inlägg den 29 maj 2010

Av Lundqvist - 29 maj 2010 19:39

Igår blev det inget inlägg så jag är er skyldig fredag och lördags redovisning.


Fredagen var en mycket fin dag framt ill klockan 15. Jag hade som ambition att bli klar med taket på utbyggnaden under dagen. De svarta molnen låg där som ett hot hela dagen men fram till klockan 15 så sken solen och jag var helt trygg att  hinna klart med taket. Jag hade precis fått upp takpappsrullen och skurit till alla längder när himlen öppnade sig. Som tur var så hann jag få längderna på plats så jag räddade taket. Tyvärr hann jag inte rädda det som låg ute.

Verktygslådan var full med vatten. Jordfelsbrytaren löste ut för det regnade rakt ner i sladdvindan. Mina kläder som jag slängt av mig var dyngsura.

Taket var i alla fall  torrt.


Vid 5 tiden kom Eva ut och vi hade tillsammans taklagsfest och njöt av solen som kommit tillbaka. En god middag blev det också. Västerbottenpaj, rödlök, creme fraiche, rom och en mycket god dessert.


Lite bilder från fredagen kommer är:

  

Taklagsfest


   

God middag


Idag är det ju lördag och vädret har varit allt annat än bra. Det har ta mig fan regnat hela dagen men det har inte avskräckt oss från att vara ute.

Jag bestämde mig snabbt för att anställa en lärling idag för att komma någon vart  med bygget. Det blev en tuff förhandling men till slut var vi överens min nya lärling Eva (Solen).

Jag tycker hon skötte sig mycket bra. Vid något tillfälle ifrågasatte hon även min kompetens beträffande placering av skruvar. Jag förklarade att " man kan göra så, men det är inte rätt". Tycker man ska vara tydlig i sitt ledarskap.

   

Bild på lärlingen. Bra jobb gjorde hon.

Det har som sagt regnat i princip hela dagen men jag tycker vi har hunnit riktigt långt. Det är klart att jag stöter på problem som jag inte ville ha. Tog bort lite isolering från en vägg in mot hallen. Bakom denna isolering var det fullt av råttskit och råttpiss så alla reglar luktade skit, förlåt piss.  Bara att riva och bygga upp på nytt.

Dagens bilder:

       

Visst börjar det likna något.

   

Middagstips: Lammfärsbiffar med vitlökskroketter, örtagårdssås och tiramisu.


Efter dagens slit så satte vi oss och prata lite om dagen och då kom chocken. Lärlingen sa upp sig med omedelbar verkan. Hon började svamla om lön och det var ju inte riktigt det vi pratade om i morse. Jag tror hon sa upp sig för hon visste att det ska bli kanonväder i morgon och hon ville njuta av solen.

Jaja jag klarar mig ändå och jag är nöjd med lärlingens utförda jobb idag.

I morgon ger vi järnet igen. Det flyter på bra nu.


Vi hörs i morgon.



Ovido - Quiz & Flashcards