Alla inlägg den 26 maj 2010

Av Lundqvist - 26 maj 2010 18:06

Låter det konstigt? Det finns en enkel förklaring. Jag brukar ju ibland kalla Eva för solen bara för att hon för det mesta är go och glad. I morse åkte hon hem till staden för att jobba ett par dagar men solen blev kvar här ute. Det har varit en kanondag. En aning kyligt i luften men rör man på sig så är det varmt och skönt.

Tyvärr har telefonen ringt hur många gånger som helst idag men jag får väl skylla mig själv då jag har den påslagen.


I morgon är det jobbar dag för mig. Ska göra vad jag kan för att komma ut i tid för att hinna snickra lite.


Har det hänt något idag tro?


Eva stack iväg tidigt som tusan. Redan vid 6 drog hon iväg och då var det kört för mig . Satte mig och jobbade lite och vid 7 åkte jag in till Älmsta för att köpa en drivrem till gräsklipparen. 270kr för en rem. Det är fan i mig inte klokt men vad gör man.

Efter lite andra ärenden så åkte jag hem och monterade remmen och testade klipparen och nu kan jag till och med klippa med gräsklipparen inte bara åka på den.


Sen var det dax för dagens dagsverk vill jag lova. Det här med takstolar är inte min grej. Det är vinklar, snedsågningar, urfasningar, mått hit och mått dit och ett jäkla springande upp och ner för stegen. Saknade även 2 extra händer som kunde hålla i.

Janne: Vi kom inte till det här avsnittet i kursen. Synd.


Nu tycker jag att det till slut blev mycket bra. Efter 7 timmar med avbrott för 20 telefonsamtal och en god lunch (2st risifrutti) så packade jag ihop för dagen. Nedan ser ni resultatet.

    



Efter detta så var det dax att testa gräsklipparen fullt ut och den gick riktigt bra. Ser ut som om jag slipper att investera i en ny till nästa är.


På tal om att investera så har jag beställt ett antal fönster till utbygganden.

Vi ska ha 2st 150x120 + 1 st 100x120 fönster och jag ville ha vitmålade.

Fick fram ett pris och sa "hick".

Gjorde en ny test och nu tog jag samma antal fönster men omålade.

Fick fram ett pris och sa "mmmmm".

Skillnaden var 6 000kr!

Eva var snabb i tanken tror hon sa: " Jag målar alla fönster så kan väl jag få  6000kr"

Nej du, den gubben går jag inte på. Då kan jag ju lika gärna beställa vita från början. Något ska hon väl få som tack för besväret och jag kom på ikväll vad jag ska köpa till henne.

Vi har alltid önskat oss en vinkelslip så det får det bli. Tror hon blir glad för det.


Ett par kvällsbilder bara för att visa att solen är kvar även på kvällen.


    


I morgon är det som sagt jobbare dag i Solna så vi får väl se om det blir något på sidan. Om inte så ses vi till helgen.


Må väl. 


Ovido - Quiz & Flashcards