Alla inlägg den 6 februari 2010

Av Lundqvist - 6 februari 2010 15:17

Idag har det varit en härlig dag här ute i Roslagen. Vi har inte gjort så mycket idag förutom haft det skönt. Vi har dock tränat våra muskler och det är ju skönt.

Det är ju som sagt otroligt mycket snö i landet Sverige men det känns som om det mesta ändå har fallit här på Väddö.

Det var bara att ta fram den lilla kyffeln och köra igång. Den här gången får det räcka med att skotta lite gångar så man kommer fram till alla hus. Den största utmaningen var att skotta av poolen men nu är det gjort.

Jag som har så mycket prylar (tycker en del) undrar varför jag inte har köpt en stor, stor skovel. En sån där som man skjuter framför sig. Jaja nu är det gjort för denna gång.     



För övrigt så ville Eva testa sin nya spark och ta den långa slingan. Vid frukosten sa hon att jag kunde sitta på och hon sparka men det sket sig efter 50 meter. Hon sa att jag var för tung. Så medans hon sparkade på så gick jag.

Det blev en promenad på 2 tim. Skönt men varmt tyckte jag. Skönt och otroligt varmt tyckte Eva.



   Här ser vi Eva komma glidande med sitt nya vrålåk.

Det är så otroligt mycket spår av djur i snön. Tror det är rådjur för den mesta. Ibland undrar jag hur dom tänker. T.ex på den här bilden. Vad är syftet.

  



På eftermiddagen när vi kom in så tog jag ett nytt träningspass som min vän Janne har lärt mig. Jag tränade rodel. Efter ett antal träningspass så tycker jag nu att jag behärskar det bra. Man lägger sig på rygg i soffan och ligger alldeles stilla. Efter ett litet tag så känder man att kroppen domnar bort långsamt och till slut så minns man inget mer förens man går i mål eller vaknar upp som en del kallar det.

Vad återstår då av denna dag: 
- En härlig bastu
- En god rom och lite snacks
- Kalops tillagad på vedspisen (det är inte vanlig kalops det)
- Rött vin
- Melodifestivalen 

Till sist:
När jag var liten så löste min mamma alltid melodikrysset. Det var en helig stund att varje lördag klockan 10:00 lyssna och lösa krysset. Ibland hade hon krysset i dagens tidning men ibland så fanns det inte någon tidning och då fick hon rita det själv.

Idag så kan vi som vill lösa melodikrysset när vi vill. 
Eva och jag satt idag med var sin PC med krysset uppladdat var för sig och hade surfat in till SR och så tävlade vi mot varann. Vissa saker kunde jag inte och förr så fick man acceptera det och blev inte färdig med krysset. Själv blev jag avslöjad av Eva.. jag satt och sökte på Google. Är det att fuska? Ja jag vet inte.  
Var det bättre för? På ett sätt kanske det var det. Man såg fram emot något på ett annat sätt än idag.

Nu måste jag tyvärr sluta för idag. Ska titta på "På spåret" från igår på SVT Play.

Ha det bra så ses vi nog i morgon.

Jag viskar:  Glöm inte att det är Alla Hjärtans dag nästa helg.

Ovido - Quiz & Flashcards